Voel je thuus in 't Kragelhuus! 

Een aantal jaren geleden hebben wij de keuze gemaakt om de Randstad te verlaten en een rustiger woonomgeving op te zoeken.  Het was een lange zoektocht waar zoveel mogelijk weekenden werden besteed aan het verkennen van Nederland. Tijdens die weekenden bleken overnachtingen in B&B's voor ons een prima optie. Wil je in korte tijd en op een leuke manier veel over een bepaalde omgeving te weten komen, dan moet je gewoon gaan overnachten bij de inwoners zelf;  zij weten veel en maken je met plezier wegwijs in de omgeving.

Onze zoektocht is geëindigd in de gemeente Weststellingwerf  in Friesland, in ZuidOost Friesland om precies te zijn. De gemeente ligt tegen de grenzen met de provincies Drenthe en Overijssel en staat bekend om de aanwezigheid van prachtige natuurgebieden als de Rottige Meente, het Braandemeergebied en de Lendevallei. Vlak buiten de gemeente ligt het Nationaal Park Weerribben-Wieden met Giethoorn, ook wel het Venetie van het Noorden genoemd.

Ons droomhuis in die gemeente hebben we gevonden in Boijl (spreek uit Buil) en we wonen daar nu al jarenlang met veel plezier. Boijl grenst aan het Drents Friese Wold, na de hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Het is niet alleen maar een mooi bos, het is een natuurgebied vol afwisseling, met moeras en stuifzand, met vennetjes en heide, met akkers en beekdalen, met prachtige fiets- en wandelpaden, met heerlijke doorkijkjes die je verwonderen en een enorme landschapsvariatie.

Wat maakt het leven in Boijl zo aantrekkelijk? Naast de prachtige omgeving is dat zeker ook de rust en de gemoedelijkheid van de bewoners. Zij (en nu ook wij) blijven achter bij het tempo van de Randstad en dat maakt, bijna als vanzelf lijkt het wel, rustig, ontspannen en gemakkelijk.

Een eerlijke waarschuwing is hier dan ook wel op zijn plaats: als u niet kunt slapen als het stil is om u heen, als u ongemakkelijk wordt van écht donkere avonden en nachten, als u een hekel heeft aan het geluid van vogelgezang, dan moet u beslist níet komen overnachten in 't Kragelhuus!

Het spreekt voor zich dat wij u graag adviseren over de mooiste plekjes in de buurt en dat fiets- en wandelkaarten voor u klaar liggen in 't Kragelhuus.
Mocht u willen fietsen maar het bezwaarlijk vinden om uw eigen fiets mee te nemen; ook geen probleem. Op uw verzoek kunnen wij zorgen dat er comfortabele huurfietsen voor u klaar staan bij aankomst.

Het is echter wel  aan te bevelen om uw eigen wandelschoenen mee te nemen!
En, o ja, wilt u na een dagje buiten ook nog even relaxen?
Op loopafstand van 't Kragelhuus bevindt zich een gerenommeerde kleinschalige sauna waar u zich heerlijk kunt laten verwennen.